Twee winnaars Groot Papendrechts Dictee

09-10-2023

Afgelopen vrijdagavond 6 oktober was het weer zover. De deelnemers aan het Groot Papendrechts Dictee bogen zich in het Denksportcentrum over het door meester Bert Lock eloquent voorgelezen dictee, dit jaar geschreven door Bianca Nederlof. De tekst ging over de hedendaagse schermcultuur en bevatte veel instinkers en lastige zinnen, van “spelshows met quizzen op petieterige zwart-wit-tv’s, gepresenteerd door televisiecoryfeeën in spe” tot “het relaxed bingewatchen van pathetische dramaseries in je geruite pyjamajasje”.
Na afloop gaf dicteetijger Randy van Halen hierover kundige uitleg. Het gemiddelde aantal fouten bedroeg 18.

De derde prijs ging naar Els Verberkmoes, die slechts 9 fouten scoorde. Een gedeelde eerste prijs was voor Ben Elshout en Inge Kooijman, die zich beiden met 8 fouten de winnaars van het dictee mochten noemen.

Het volgende taalspel dat wordt georganiseerd door de Culturele Raad Papendrecht is de Papendrechtse Taalstrijd, op vrijdagavond 17 november in het Denksportcentrum. Een gezellige en leerzame avond waarin teams van drie personen zich buigen over diverse taalspellen, zoals woordritsen, cryptogrammen en associaties. Aanmelden kan per team of individueel via het secretariaat van de CRP: w.vdhoeven@papendrecht.nl.

 

foto: vlnr: Inge Kooijman, Ben Elshout, Els Verberkmoes, Bianca Nederlof

Twee winnaars Groot Papendrechts Dictee