KOFFIECONCERT ARPA PRIMA: TEER EN MOOI

06-04-2010

Het derde Koffieconcert in de serie ‘Aangenaam Goud’, georganiseerd door de sectie Muziek van de stichting Culturele Raad Papendrecht in samenwerking met Rivas, werd afgelopen zaterdag gehouden in de foyer van de Rivasvestiging de Markt. Opnieuw bleek grote belangstelling te bestaan voor het concert. Naast een groot aantal bewoners bleken veel bezoekers van buiten te komen. “Precies wat we willen bereiken,” meent Rivas manager Maurits Poirot. “We gaan er van uit dat de concerten een grote bekendheid krijgen zodat ze voor een ruim publiek aantrekkelijk worden.” 

Aan de kwaliteit zal het zeker niet liggen. Afgelopen zaterdag trad het harpensemble ‘Arpa Prima’ op. Zes dames in de leeftijd van 12 tot 67 jaar vormen samen het ensemble. Onder leiding van Germine Janssens brachten de harpisten een breed repertoire ten gehore. Een paar nummers klonken zo bekend dat het publiek onwillekeurig begon mee te neuriën. Enkele harpisten brachten een solo ten gehore. Met name de teerheid van de muziek had tot gevolg dat het doodstil was gedurende de uitvoering van de verschillende stukken. 

Eén van de meisjes speelde niet alleen een solo maar zong daar ook nog bij. De zachte tonen van de harp pasten wonderbaarlijk bij de prachtige stem van de jonge zangeres. Uit het applaus van het publiek en de reacties bleek wel dat men met groot genoegen naar het optreden had geluisterd. Het valt te verwachten dat Arp Prima nog vaak van zich zal laten horen.