JAARLIJKSE AMATEURAVOND MET BART VAN DER BOM

25-05-2010

De jaarlijkse avond voor amateurkunstenaars van Papendrecht en omstreken is dit jaar op woensdag 19 mei gehouden in de Openbare Bibliotheek Papendrecht. Ongeveer 45 belangstellenden woonden de avond bij.

De voorzitter van de sectie Amateurkunst van de st. Culturele Raad Papendrecht, Ruud van Mourik, heette iedereen welkom. Een speciaal welkom was er voor Bart van der Bom uit Dordrecht, die de lezing zou verzorgen. Ruud vertelde dat de sectie op 28 juni a.s. weer een expositie in de bibliotheek zou inrichten. Hij kondigde aan dat er dit jaar ook weer een ‘Met z’n allen’ zal zijn, n.l. versie X. Hierna vertelde Bart van der Bom over zijn werk, ondersteund door een diapresentatie. Bart tekent en schildert sinds 1978. Hij volgde de opleiding L.O. en M.O. tekenen. Sinds april 2004 heeft hij zijn huidige atelier aan de Noordendijk in Dordrecht.

Hij is figuratief begonnen, later is hij gaan gieten om via abstract toch weer figuratief te gaan werken, veel bloemmotieven. Hij experimenteert graag met verschillende schildertechnieken en materialen (olieverf, olieverf op waterbasis, acryl, pigmenten, kunstharsen) en is de laatste tijd veel bezig met epoxy op zowel papier, doek als glas. Bart laat van zijn werk van de laatste jaren veel voorbeelden zien in zijn diapresentatie. Voorbeelden zijn ook te zien op zijn website www.bartvanderbom.nl.

Tot slot vertelde Bart nog wat over de schilderlessen die hij geeft sinds 1988 (met 1 man begonnen, thans zo’n 80 mensen wekelijks) in zijn atelier, alsmede workshops. Zie voor informatie www.barteljee.nl.

Na de pauze beoordeelde Bart het werk dat was meegebracht door zes amateurkunstenaars.

Hij was erg enthousiast over de verschillen en de kwaliteit van het getoonde werk. Een enkele keer had hij nog een kleine tip ter mogelijke verbetering. Al met al was de amateuravond ook dit jaar een geslaagd evenement.

Foto's: Ruud van Mourik

 

JAARLIJKSE AMATEURAVOND MET BART VAN DER BOM