Eerste museumbezoek CRP geslaagd!

17-10-2022

Op 14 oktober jl. vond een geslaagd museumbezoek plaats naar het Noordbrabants museum in ’s-Hertogenbosch. Een helaas nog wat kleine groep belangstellenden luisterden met veel aandacht naar het verhaal over een aantal schilderijen uit de Tachtigjarige oorlog, de Barok en het beroemde schilderij van Rembrandt (de Vaandeldrager). Dit laatste schilderij is onlangs aangekocht door het Rijksmuseum en gaat hierna ‘on tour.’

De ochtend werd gestart met koffie en een heerlijke Bossche bol. Daarna werden we een uur meegenomen in de geschiedenis door een deskundige kunstdocent.

De deelnemers werden met de auto gereden door twee bestuursleden van de CRP.

Het gesprek op de terugreis ging over de gezellige en leerzame ochtend. ‘Wat zie je veel meer als het wordt uitgelegd’ was een veelgehoorde opmerking. Maar ook: ‘Wat leuk dat de Culturele Raad in Papendrecht dit organiseert en dat voor die prijs.’ Voor museumkaarthouders slechts 10 euro incl. alles!

Op 11 november gaan we weer, maar dan naar het Dordts museum, waar we worden rondgeleid door de tentoonstelling "De Schilders van de Biesbosch". Dit bezoek is helaas al volgeboekt, maar er is een reservelijst.

Houd ook de website in de gaten want er volgen meer museumbezoeken in het voorjaar.

 

Eerste museumbezoek CRP geslaagd!