ED DEKKER KLEIJN OVERLEDEN

02-03-2009

 Zojuist bereikt ons het bericht dat op donderdag 26 februari onze voormalige medewerker Ed Dekker Kleijn na een ziekbed is overleden. Ed was in het verleden lid van de sectie Publiciteit en de sectie Letteren.

Daarnaast was Ed onder andere sinds 2004 actief als correspondent voor Papendrecht.net en heeft hij vooral vele raads- en commissievergaderingen verslagen van de gemeente Papendrecht. Ed is als correspondent ook enige jaren werkzaaam geweest voor Weekblad De Klaroen.

Ed zette zich de afgelopen jaren ook in voor de "minder bedeelden" in de Papendrechtse samenleving. Zo had hij een bijzonder warm hart voor de asielzoekers in het asielzoekerscentrum (AZC), dat van 2002 tot 2006 in Papendrecht was gevestigd. Toen na de sluiting van het AZC dreigde een aantal asielzoekers op straat te komen staan, heeft Ed mede aan de wieg gestaan van de Stichting Noodopvang Papendrecht (SNP), dat asielzoekers een tijdelijke opvang bood.

Ed was ook actief in het Overleg Kerken Papendrecht (OKP), waarvan de laatste 2 jaar als secretaris. Tenslotte was hij jarenlang secretaris van de Nederlandse Hartstichting afd. Drechtsteden.