AMATEURKUNST IN DE SCHILDERSWIJK

01-06-2009

Op het binnenplein van Winkelcentrum Westpolder in Papendrecht was op zaterdag 23 mei 2009 van 10:00 tot 16:00 uur een Kunstmarkt voor Amateurkunstenaars. De laatste keer dat deze gehouden werd was in 2005. De Kunstmarkt was georganiseerd door de sectie Amateurkunst (AK) van de Stichting Culturele Raad Papendrecht (CRP). Om 10.00 werd de opening verricht door Piet Kaptein, vice-voorzitter van de CRP.

Er was een verscheidenheid aan technieken te zien, o.a. schilderijen, beelden, poppen, viltwerk en sculpturen van ijzer. Het winkelend publiek genoot van dit diverse aanbod en kon bovendien nog een stem uitbrengen voor de wedstrijd. Er waren 17 inzendingen en ook nog 2 werkstukken van kinderen.

Gezellige muziek, gebracht door een aantal amateurmusici, verhoogde de sfeer. Hannie Ek en Lut Tettero lieten zien hoe het beeldhouwen in steen in zijn werk gaat. Ook was er een kinderworkshop onder de inspirerende leiding van Elly Snoeren, waarvan gretig gebruik werd gemaakt. De lunch werd verzorgd door Supermarkt C1000.

Om 3 uur 's middags werden de stemmen geteld van de wedstrijd: er waren ongeveer 90 formulieren ingeleverd. De prijsuitreiking om half vier door Ruud van Mourik, voorzitter van de sectie AK, bracht de volgende uitslag:
1e prijs - een levensmiddelenpakket: mevrouw Riek Kersbergen.
2e prijs - een Irischeque: de heer Maasland.
3e prijs - een Irischeque: de heer Joop Ek.
De winnaars kregen ook een bloemetje aangeboden door de CRP. Het levensmiddelenpakket werd beschikbaar gesteld door C1000. De 2 kinderen kregen een aanmoedigingsprijs.

Al met al kan teruggezien worden op een geslaagde dag met veel belangstelling, een goede sfeer en tevreden amateurkunstenaars

      

   

 

Foto's: Ruud van Mourik