Activiteiten naar aanleiding van 100 jaar Morgensterkerk

02-05-2019

In het dorpsmuseum, Veerdam 6, is een tentoonstelling ingericht over 100 jaar Morgenster Kerk.
De tentoonstelling is op maandag 6 mei te bezoeken tussen 18.30 uur en 19.45 uur. Bent u op 6 mei niet in staat om langs te gaan; wees gerust, de tentoonstelling is nog te zien tot medio juni.

Lezing oud-burgemeester
Op maandagavond 6 mei om 20.00 uur geeft Kees de Bruin in de grote zaal van de Morgensterkerk een lezing over de geschiedenis van Papendrecht en in het bijzonder de kerken in het dorp. De Bruin is historicus en oud-burgemeester van Papendrecht. Ook drie van de auteurs van het boek Op kerkenpad in Papendrecht 1105 – 2005 komen aan het woord. Na de presentatie kunnen aanwezigen vragen stellen.
De toegang is gratis. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Filosoof Bas Haring
Op dinsdagavond 7 mei, van 20.00 tot 22.00 uur verzorgt hoogleraar Bas Haring een avondvullend programma, inclusief interactie met het publiek. Bas Haring is een veelzijdig filosoof die het een mooie geuzennaam vindt als hij 'volksfilosoof' wordt genoemd. Het thema van de lezing is Zingeving en Twijfel.
De toegang is gratis. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Kunst
Op woensdagavond 8 mei van 20.00 tot 22.00 uur is er Kunst in de kerk. Zestien gemeenteleden laten bezoekers zien wat zij aan creativiteit in huis hebben en dat allemaal rond het centrale thema 'Morgenster'.
De toegang is gratis. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Elvis in kerk
Donderdagavond 9 mei van 20.00 uur tot 22.00 uur staat in het teken van popmuziek, onder de titel 'Elvis in Church'. Voor de liefhebbers van deze legendarische popmuzikant worden onder meer zijn leven en gospels in de schijnwerpers gezet door dominee Fred Omvlee. De band onder leiding van Mark Kuntz begeleidt een aantal zangers en zangeressen uit de Morgenster- Bethelhem kerk. de avond heeft het karakter van een Sing Along avond, dus meezingen wordt aangemoedigd.
De toegang is gratis. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Activiteiten naar aanleiding van 100 jaar Morgensterkerk