Jos van der Linden

Ruim 10 jaar geleden ben ik schilderles gaan volgen bij Raymond Koop in Alblasserdam, schilderen met acrylverf.

In de loop der tijd ben ik overgegaan op het maken van penseel-pentekeningen met Oost Indische inkt en gewassen inkt in een grafische stijl. Dat doe ik bij het ”Open Atelier” van de sectie Amateurkunst van de Culturele Raad Papendrecht onder begeleiding van beeldend kunstenaar Cor van Gulik. In 2018 opgevolgd door Elly Snoeren.

Indrukken en waarnemingen om mij heen roepen associaties en fantasieën bij mij op. Dit is de basis voor het maken van tekeningen en beelden. Bij het vormingsproces spelen balans in compositie en kleurstelling een belangrijke rol.

De objecten/beelden maak ik van oud ijzer (gelaste beelden),  resthout of perspex. De basis voor de beelden is een schetsontwerp. Rekening houdend met de eigenschappen van het materiaal vormt zich een evenwichtig  beeld.

Zeer recent ben ik gaan experimenteren met kartonsnedes. Bij kartonsnedes wordt deels de bovenste laag van ribkarton verwijderd. Zo ontstaat een open werk waarbij de ribkartonnen ribbels de afgebeelde voorstellingen ondersteunen. Dat combineer ik met afbeeldingen die juist gevormd worden door ribkarton ribbels. Het geheel wordt ingekleurd met kleurpotlood en pastel krijt.

Informatie:
mail: josvanderlinden@tiscali.nl

(Bijgewerkt juli 2020)

Jos van der Linden