Jos van der Linden

Ruim 10 jaar geleden ben ik schilderles gaan volgen bij Raymond Koop in Alblasserdam, schilderen met acrylverf.
Daarna ben ik overgegaan op het maken van penseel-/pentekeningen met Oost Indische inkt en gewassen inkt in een grafische stijl. Dat doe ik bij het ”Open Atelier” van de sectie Amateurkunst van de Culturele Raad Papendrecht onder begeleiding van beeldendkunstenaar Cor van Gulik, in 2018 opgevolgd door Elly Snoeren.
Bij het maken van een tekening haal ik inspiratie uit indrukken en waarnemingen om me heen en volg daarbij in het vormingsproces mijn fantasieën en intuïtie. Balans in compositie en kleurstelling spelen daarbij een belangrijke rol.
Naast het schilderen en tekenen maak ik etsen, houtsnedes en objecten/beelden. De objecten/beelden maak ik van oud ijzer (gelastebeelden), resthout of perspex. De basis voor de beelden is een schetsontwerp. Rekening houdend met de eigenschappen van het materiaal vormt zich een evenwichtige vorm.
Zeer recent ben ik gaan experimenteren met kartonsnedes. Bij kartonsnedes wordt deels de bovenste laag van ribkarton verwijderd. Zo ontstaat een open werk waarbij de ribkarton ribbels de afgebeelde voorstellingen ondersteunen. Dat combineer ik met afbeeldingen die juist gevormd worden door ribkarton ribbels. Het geheel wordt ingekleurd met kleurpotlood en pastel krijt.
 
Informatie:
mail:josvanderlinden@tiscali.nl 
tel. 0634967280

(maart 2019)

 

Jos van der Linden