Gerry van der Graaf

Geboren en getogen en nog steeds woonachtig in Dordrecht.

Na een beknopte cursus Kunstgeschiedenis ben ik omstreeks 1990 intensief begonnen met schilderen. Eerst met aquarel, vooral bloemen en planten hadden mijn voorkeur. Tegenwoordig  werk ik uitsluitend met acrylverf/gem. techniek.

Na  diverse cursussen, workshops en Vrije Academie Rotterdam, heb ik een eigen stijl ontwikkeld waarin ik mij volledig kan uitleven. Mijn schilderijen worden gekenmerkt door:  kleur, ritme, fantasie en gevoel. Zo werk ik heel intuïtief, zonder vooropgezet doel en is elk schilderij een ware zoektocht. Door reacties op kleur en vorm ontstaat er een band met het schilderij,  waarbij ik probeer een bepaalde sfeer weer te geven. Zo'n proces kan soms weken duren.  Het is de bedoeling dat het iets met je “doet”, dat het je fantasie prikkelt, of je een bepaald gevoel geeft, dan is het goed!

De laatste jaren ben ik voorzichtig met beeldhouwen begonnen, wat ontstaat zijn  geabstraheerde vormen of fantasie beelden. De beelden zijn van speksteen. Sinds 1994 regelmatig geëxposeerd, zowel privé als in groepsverband.

(Bijgewerkt augustus 2015)

Gerry van der Graaf