Theater De Willem Nieuwsoverzicht

Op deze pagina's vindt u een overzicht van nieuws over Theater De Willem. Het overzicht gaat terug tot 1 juli 2004.
De bouwfoto's zijn gemaakt door Hans Hulswit, tenzij anders vermeld.


 

THEATER DE WILLEM VERKOOPT 20.000E KAARTJE

Papendrecht, 15 oktober 2010 - Wethouder van Cultuur Joke Reuwer heeft vanmiddag bloemen en een theaterbon uitgereikt aan de 20.000e bezoeker van het seizoen 2010-2011. Zij deed dat in de nieuwe Ticketshop, die zich tegenwoordig in het theatergebouw bevindt.

Directeur Erik Groeneweg deed de beide dames, die het 20.000e kaartje kochten om samen met hun echtgenoten een avondje uit te gaan, ook nog een exemplaar cadeau van het boekje Parel van een podium. Dit boek is uitgegeven ter gelegenheid van de heropening van het theater. Het is in de boekhandel verkrijgbaar voor € 9,95.

De feestelijke gebeurtenis werd op de foto vastgelegd door Henk van Veen.
 
BOEKJE OVER DERTIG JAAR THEATER DE WILLEM

Papendrecht, 25 september - Rond de feestelijke opening van Theater De Willem verschijnt een prachtig boek getiteld Parel van een podium. In tachtig pagina’s wordt het verhaal van het Papendrechtse theater verteld.

Op een speelse manier staan het boekje stil bij de hoogtepunten uit die dertig jaar, bij de eigenaardige ontstaansgeschiedenis en vooral bij de mensen die er gewerkt, gespeeld en genoten hebben. Interviews met grote artiesten, artikelen over de belangrijkste gebeurtenissen, de gekste anekdotes, de leukste foto’s, bladzijden uit het gastenboek dat altijd in de kleedkamer ligt en interessante of bizarre wetenswaardigheden.

Een Parel van een podium wordt in een bescheiden oplage gedrukt, dus het wordt een zeldzaam boek, dat bovendien door de makers nog van een unieke finishing touch is voorzien.

Het boek verschijnt in oktober in de boekhandel voor € 9,95. Mis het niet, het volgende boek verschijnt pas over dertig jaar!

 
OPENING

Papendrecht, 23 september 2010 - Het "vernieuwbouwde" Theater De Willem is gisteren officieel geopend tijdens een feestelijke bijeenkomst. Ongeveer 150 genodigden zagen toe hoe het gebouw eerst werd overgeragen aan burgemeester De Bruin. Nadat hij de openingshandeling had verricht, droeg hij op zijn beurt het gebouw over aan Jacob van der Linden, rector van het Willem de Zwijger College.

Ook na de nieuwbouw blijft het gebouw in gebruik bij twee partijen: het is de aula van het Willem de Zwijger College, dat er onder andere examens afneemt; daarnaast verzorgt Theater De Willem hier meer dan 100 voorstellingen per seizoen. Het dubbele gebruik van de ruimte betekent dat er goed met elkaar moet worden samengewerkt en gepland, maar daar is iedereen al jaren aan gewend en dit verloopt doorgaans zonder grote problemen.

Het vernieuwde theater kan nu echt aan zijn seizoen 2010-2011 beginnen. Het komende weekend vinden er nog drie feestelijke openingsvoorstellingen plaats, daarna
wordt alles weer "gewoon".

Voor meer foto's van de opening:
KLIK HIER.
 
 
VOORSTELLING!

Papendrecht, 12 september 2010 - Het is gelukt! De eerste voorstelling, afgelopen vrijdag 10 september in het nieuwe theater, is een succes geworden. Voor het publiek was het een succes, want er werd fanatiek meegezongen, geklapt en gedanst met U2NL. Deze coverband bracht het repertoire van de band uit Dublin met groot enthousiasme.

Voor het theaterpersoneel was het ook een succes, want er ging niets fout! En dat was bij de allereerste voorstelling toch wel even afwachten. Na afloop was de stemming achter de coulissen dan ook opperbest. De kop is eraf, het echte werk kan nu beginnen!

Op woensdag 22 september vindt de officiële overdracht van het gebouw plaats. Chris de Groot, directeur van Systabo, zal het gebouw overdragen aan burgemeester Cees de Bruin, die het op zijn beurt zal toevertrouwen aan het bestuur van het Willem de Zwijger College.
Op 24, 25 en 26 september vinden dan nog feestelijke openingsvoostellingen plaats en daarna beginnen de "gewone" voorstellingen. En dat wordt op zich al een feest...

Voor meer foto's van deze avond:
KLIK HIER.
 
 
STOELEN

Papendrecht, 8 september 2010 - De stoelen zijn geleverd en in de zaal van het nieuwe theater geplaatst. Er zijn stoelen in twee kleuren: rood en paars. Deze worden in een visgraatpatroon in de zaal gezet.

Iedere stoel wordt van een nummer voorzien. In totaal zijn er 550 stoelen, verdeeld over 18 rijen: in de oude zaal waren dat er 478, verdeeld over 19 rijen, maar toen waren er ook rijen aan de zijkanten. Nu zijn alle stoelen naar het toneel toe gericht.

Voor meer foto's:
KLIK HIER.
 
 
VOORDOEK

Papendrecht, 6 september 2010 - Het voordoek in de nieuwe Willem hangt. Het is nog niet helemaal klaar, want er moet nog een zoom in. Dat gebeurt deze week, want vrijdag moet het doek echt open: dan is de eerste (proef)voorstelling.

De stoelen zijn er nog niet (op eentje na dan...), want er moet in de zaal nog het nodige gebeuren en daarvoor is een verrijdbare stelling nodig. Daarna worden woensdag as. de stoelen geleverd. En dan is het in theatertermen: "Aanvang!"

Voor meer foto's:
KLIK HIER.
 
 
PAPENDRECHTSE PROMS IN THEATER DE WILLEM

Papendrecht, 2 september - Op zaterdagavond 25 september (aanvang: 20.30 uur) vindt een speciaal concert plaats in Theater De Willem. Papendrecht beleeft dan de eerste editie van Papendrechtse Proms. Deze avond maakt deel uit van de festiviteiten rond de opening van het nieuwe theater.

Centraal staat het grote orkest van Excelsior dat in diverse verrassende combinaties speelt met Papendrechtse muzikanten, dansers en acteurs. Street Spirit is één van de gasten. Speciaal voor dit concert zijn er arrangementen geschreven voor band en orkest. Dit levert een origineel resultaat op.

Kaarten voor deze avond zijn (gratis) af te halen bij de Ticketshop, die is geopend op doordeweekse dagen van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur.
De Ticketshop bevindt zich in het nieuwe theater, aan de Van de Palmstraat 4.
 
STOFFERING

Papendrecht, 30 augustus 2010 - Opnieuw wordt in het nieuwe theater een stap gezet, waardoor de zaal echt op een theaterzaal gaat lijken: de theaterstoffering is gearriveerd en wordt nu aangebracht. Was de toneellijst tot nu toe houtkleurig (volgens sommigen was dat zo mooi dat het zo moest blijven, maar zo werkt het niet in een theater...), nu kleurt de lijst zwart. Boven en naast het toneel hangen de friezen, de poten en het fond: de kreuk moet er nog uit...

De geluidsinstallatie hangt er inmiddels en ook het licht is zo'n beetje compleet. In de zaal zelf ontbreekt in ieder geval nog één element: de stoelen. Ze moeten volgende week geleverd worden. Dat wordt nog spannend, want de eerste voorstelling (
U2NL, er zijn nog kaarten!) staat gepland voor 10 september!

Voor meer foto's:
KLIK HIER.
 
 
LOGO

Papendrecht, 20 augustus 2010 - Het nieuwe logo staat op de toneeltoren van het nieuwe theater: het ziet er mooi uit! De deuren van de Ticketshop zijn voorzien van een tekst die duidelijk maakt waar men is aanbeland.

De inrichting van de Ticketshop heeft wat vertraging opgelopen: levertermijnen enzo... Het Rotterdamse theatertechnisch bedrijf WG is bezig met de geluidsinstallatie. Het theater gebruikt hiervoor de bestaande installatie (die was namelijk prima) maar de experts zorgen er voor dat het geheel optimaal wordt geïnstalleerd.

Voor meer foto's:
KLIK HIER.
 
 
VERHUIZING

Papendrecht, 20 juli 2010 - De oude Ticketshop bij de Bibliotheek staat leeg. De verhuizer heeft gisteren het grootste deel van de inventaris overgebracht naar het nieuwe theater. Daar is de inrichting nog lang niet compleet, maar dat is nog slechts een kwestie van tijd.
 
Voor meer foto's:
KLIK HIER.
 
 
SPOTS

Papendrecht, 8 juli 2010 - De eerste schijnwerpers zijn opgehangen aan de portaal- en de zaalbrug in het nieuwe Theater De Willem. Medewerkers van het theater zijn bezig materiaal over te brengen van de tijdelijke locaties Interval en Lage Waard naar het nieuwe gebouw.

Theater- en schoolcateraar Bram Stolk is bezig een nieuwe keuken te bouwen in de foyer. In de Ticketshop kan de balie worden ingebouwd. Zo'n nieuwe balie staat er al in de ruimte voor de kassa. De entree voor het publiek blijft op de oude, bekende plaats. Voor meer foto's:
KLIK HIER.
 
 
ZAAL

Papendrecht, 24 juni 2010 - Welkom in onze nieuwe zaal! De bouwvakkers zijn aan het opruimen: hun werk zit er grotendeels op. Theater De Willem staat er; en het werk is op tijd af!

Hoewel: "af" is misschien niet het juiste woord, want er moet nog erg veel gebeuren. Op dit moment wordt er gewerkt aan de elektrische installatie (het patchpanel, voor ingewijden) en aan de elektrische motoren voor de treks. De geluidsapparatuur zal binnenkort worden geïnstalleerd. Hier en daar is men nog bezig met de vloerbedekking en het het gebouw moet nog worden ingericht.
 
Als alles goed gaat, zal de ticketshop over zo'n twee weken al verhuizen en dan kan men hopelijk beginnen met het afdrukken van alle bestelde kaarten voor het nieuwe seizoen, want het computersysteem in het huidige kantoor kan dat niet meer aan. Het theater zal dan geen lege doos meer zijn, maar echt in gebruik worden genomen: we houden u op de hoogte!

Voor meer foto's:
KLIK HIER.
 
 
VLOEREN

Papendrecht, 9 juni 2010 - Op verschillende plaatsen in het nieuwe theater wordt gewerkt aan vloerbedekking. De foto toont het podium, waar een speciale parketvloer wordt gelegd. De foto is gemaakt vanaf de zogenaamde portaalbrug, die straks door de theatertechnici wordt gebruikt bij het opbouwen van de voorstellingen.

In de gang bij de kleedkamers en in de kleedkamers zelf ligt marmoleum: gemeleerd rood en zwart. De kamer van de directeur heeft rode vloerbedekking gekregen. Het wordt mooi in Theater De Willem!
 
 
TREKKENWAND

Papendrecht, 27 mei 2010 - Het interieur van de nieuwe Willem begint steeds meer op een echt theater te lijken. Op dit moment is men druk bezig met de montage van de trekkenwand: de hijsinstallatie voor schijnwerpers en decorstukken.

Het oude theater had 15 trekken, waarvan er vier elektrisch konden worden bediend. Het nieuwe theater heeft er 30, die allemaal elektrisch bediend worden. Het vergroot de technische mogelijkheden bij voorstellingen enorm.

Een andere echte theatervoorziening zijn de twee manteaus, waarvan er inmiddels één recht overeind staat. Een manteau is een soort scherm, dat links en rechts de lijst van het toneel vormt: het publiek ziet de manteaus straks als zwarte vlakken aan weerszijden van het toneel.

Voor meer foto's:KLIK HIER.
 
 
OPENING NIEUWE THEATER WORDT GROOT FEEST

Theater heeft nieuw logo

Papendrecht, 13 mei 2010 - Theater De Willem gaat groot uitpakken bij de opening van het nieuwe theatergebouw. Op 24, 25 en 26 september wordt een groot feest gegeven dat gedeeltelijk buiten start met projecties op de nieuwe gevel. Deze voorstelling is speciaal geschreven door de Gorcumse regisseur en theaterdirecteur Roy Grünewald.

In het openingsweekend spannen de Papendrechtse Proms, met uitsluitend Papendrechtse talenten, de kroon met als middelpunt muziekvereniging Excelsior met een bijdrage van topviolist Nathan Hol.

Het nieuwe programmaboekje is inmiddels huis aan huis bezorgd in Papendrecht, Alblasserdam en Sliedrecht. Hierop is ook het nieuwe logo te zien.

Zoals via
deze site te volgen is, vorderen de werkzaamheden goed. Alles wijst erop dat de geplande opleveringsdatum gehaald zal worden.
 
TRANSFORMATORHUISJE

Papendrecht, 11 mei 2010 - Voor het nieuwe theater is veel stroom nodig. Om dit te kunnen leveren, is een apart transformatorhuisje geplaatst, tussen het theater en het technisch paviljoen van het Willem de Zwijger College.

In de zaal wordt nog steeds gewerkt aan de oplopende tribune. Het platform voor de "geluidsplaatsen" is nu bijna klaar. Hier komen straks geluidstechnici met hun mengtafels te zitten.

Voor meer foto's: KLIK HIER.
 
 
HET NIEUWE PROGRAMMABOEKJE KOMT ERAAN

Papendrecht, 1 mei 2010 - De nieuwbouw van Theater De Willem vordert goed. In september kan het nieuwe seizoen beginnen in een nieuwe, prachtige zaal. Het programma voor dat nieuwe seizoen is natuurlijk ook al klaar. Veel bekende namen, nieuw talent en veel verrassingen staan de theaterbezoeker te wachten: deze vindt u allemaal in het nieuwe programmaboekje (met een nieuw logo erin!), dat binnenkort verschijnt.

Het programmaboekje voor het seizoen 2010 - 2011 wordt op 12 mei huis aan huis verspreid in Papendrecht, Sliedrecht en Alblasserdam. Vaste klanten die buiten deze gemeente wonen, krijgen het boekje rond deze datum per post opgestuuurd.

Wie het boekje op 17 mei nog niet heeft ontvangen, kan de Ticketshop bellen: 078 6158226. Natuurlijk is het programma straks ook online te bekijken:
www.theaterdewillem.nl. Op de site is ook een bestelformulier te vinden.
 
ZAALVERLICHTING

Papendrecht, 30 maart 2010 - De binnenkant van het nieuwe gebouw van De Willem begint steeds meer op een theater te lijken. We zijn er nog lang niet, maar we vorderen wel..

Een van de nieuwe elementen die opvielen bij een bezoek aan het bouwterrein was de zaalverlichting. Aan lange kabels hangen mooie, aluminiumkleurige kappen boven de zaal. We kunnen bijna niet wachten tot ze straks weer uit kunnen zodat de voorstelling kan beginnen!

Voor meer foto's:
KLIK HIER.
 
 
TRIBUNE

Papendrecht, 21 maart 2010 - Het nieuwe gebouw van Theater De Willem is dicht. De ramen zijn geplaatst en de klimaatbeheersingsapparatuur is geïnstalleerd. Machines draaien volop om de luchtvochtigheid e verlagen.

Achter in de zaal wordt getimmerd aan de tribune waarop de achterste vier rijen stoelen geplaatst zullen worden. Net als in de oude zaal worden dit losse, koppelbare stoelen. Ze moeten verwijderd kunnen worden, bijvoorbeeld als het Willem de Zwijger College de zaal nodig heeft voor examens en dergelijke.

De bouw ligt geheel op schema: begin september zal de allereerste voorstelling plaatsvinden!
 
 
KLEEDKAMER

Papendrecht, 24 februari 2010 - De vier kleedkamers in het nieuwe theater beginnen nu duidelijk herkenbaar te worden. Ze krijgen allemaal twee douches, zoals de foto hieronder laat zien.

In de oude Willem was er één douche voor iedereen! Het was toch altijd een beetje kamperen en dat doe je misschien in je vrije tijd, maar niet als je aan het werk bent. We kunnen de bezoekende artiesten nu in ieder geval goede faciliteiten aanbieden!

De foto's die vandaag genomen zijn (zie de link hieronder) tonen ook dat men druk bezig is met de bekabeling voor de krachtstroom. Deze komt straks uit hoog boven het toneel, in de dimmerruimte. Het werken met zo'n dikke kabel is lastig en leverde dan ook de nodige krachttermen op. We zullen ze hier maar niet herhalen...

Voor meer foto's: KLIK HIER.
 
 
VLOERVERWARMING

Papendrecht, 31 januari 2010 - De vloerverwarming is aangelegd in het nieuwe theater. De rode "tuinslangen" lopen onder de vloer waar straks het publiek zal zitten en komen uit in een ruimte achter de kleedkamers, waar de warmtewisselaars reeds zijn geïnstalleerd.

Op de bruggen worden inmiddels alle kabels getrokken in de kabelgoten. De aansluitingen zijn er ook al: dat worden heel wat meer "kringen" dan in de oude Willem!

Voor meer foto's:
KLIK HIER.
 
 
DOUCHE

Papendrecht, 10 januari 2010 - Directeur Erik Groeneweg organiseerde een "kijkmiddag" voor de medewerkers van Theater De Willem. Het enthousiasme tijdens de rondgang door het theater in aanbouw was groot. Sommigen wilden niets liever dan meteen een voorstelling draaien, maar dat was nog wat voorbarig... Vrijwilliger Inge nam toch maar vast een denkbeeldige douche in een van de kleedkamers.

Door de huidige vorstperiode ligt de bouw vrijwel stil, maar Erik Groeneweg maakt zich nog geen zorgen, want tot nu toe is alles zo vlot verlopen, dat de opleveringsdatum nog steeds heel goed haalbaar is.

Voor meer foto's:
KLIK HIER.
 
 
SNEEUW

Papendrecht, 21 december 2009 - Na de eerste sneeuw van de afgelopen week ligt het bouwterrein er fraai bij... Het toneelhuis is vrijwel dicht.

Voor meer foto's:
KLIK HIER.
 
 
LEGO

Papendrecht, 10 december 2009 - Het theater in aanbouw lijkt hier en daar een beetje op een lego bouwproject. Blokken van Rockwool isolatiemateriaal zijn inmiddels op veel plaatsen aangebracht. Op het dak van de zaal is men bezig met bitumen. Helaas kon de fotograaf zo hoog niet komen...

Voor meer foto's: KLIK HIER.
 
 
DAK

Papendrecht, 28 november 2009 - De nieuwbouw van Theater De Willem vordert met flinke stappen. Toneelhuis en zaal zijn inmiddels voorzien van een dak. Het opmetselen van de buitenmuur is ook begonnen: ziet er mooi uit!

Voor meer foto's:
KLIK HIER.
 
 
OP DE BÜHNE

Papendrecht, 13 november 2009 - Op vrijdag wordt er niet gewerkt op het bouwterrein voor het nieuwe theater. Dat betekende voor onze fotograaf een mooie gelegenheid eens even door "het nieuwe gebouw" te lopen. Onderstaande foto toont wat een artiest zou zien als hij/zij vanaf het toneel de zaal in zou kijken...

Voor meer foto's:
KLIK HIER.
 
 
ZAALBRUG

Papendrecht, 12 november 2009 - De stalen structuur van het nieuwe theater wordt steeds duidelijker. Inmiddels zijn de zaalbrug en de portaalbrug aangebracht. Deze bruggen zullen t.z.t. door de theatertechnici worden gebruikt om de schijnwerpers ("spots") te richten en van kleurfilters te voorzien. Op de foto zien we de zaalbrug.

Voor meer foto's:
KLIK HIER.
 
 
BOUTEN EN MOEREN

Papendrecht, 3 november 2009 - Het "theaterbouwpakket" wordt sinds vandaag in elkaar gezet. Dit gebeurt met een grote kraan, twee hoogwerkers en bouten en moeren. De contouren van het nieuwe gebouw worden steeds duidelijker zichtbaar.

Voor meer foto's:
KLIK HIER.
 
 
BOUWPAKKET

Papendrecht, 2 november 2009 - Onderdelen uit een bouwpakket: zo zien de stalen spanten eruit die vandaag op de bouwplaats van het nieuwe theater zijn afgeleverd. Even de Ikea-handleiding ernaast en klussen maar! De foto toont de spanten die op de toekomstige bühne liggen. Rechtsonder is de lagere vloer van de zaal te zien.

De grote bouwkraan staat er ook al. Deze week moet de dragende constructie worden neergezet. De bouw verloopt nog steeds geheel volgens plan.

Voor meer foto's: KLIK HIER.
 
 
METSELWERK

Papendrecht, 21 oktober 2009 - Het allereerste metselwerk van het nieuwe theater is zichtbaar. Het is nog niet veel, maar het is een begin...

Voor meer foto's:
KLIK HIER.
 
 
EERSTE BETON GESTORT

Papendrecht, 13 oktober 2009 - Het eerste beton van ons nieuwe theater is gisteren gestort. De voorbereidingen voor het storten van volgende gedeelten zijn ook al in volle gang...

Voor meer foto's:
KLIK HIER.
 
 
DE EERSTE PAAL... EN DE LAATSTE!

Papendrecht, 24 september 2009 - Vandaag is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van Theater De Willem. En trouwens ook de laatste, want er hoefde maar een klein aantal heipalen de grond in. Ook de bestaande fundering wordt gebruikt en dit scheelt natuurlijk veel werk (en geld).

De nieuwe palen dienen voor de verbreding en verdieping van het gebouw. Hier komen kleedkamers, kantoorruimte en de nieuwe Ticketshop. Het nieuwe gebouw wordt zes meter breder en drie meter dieper dan het oude.


Voor meer foto's: KLIK HIER.
 
 
WEG...

Papendrecht, 17 september 2009 - Weg. Verdwenen. De oude Willem is nu echt verleden tijd. De achtermuur van de zaal is nog het enige dat is overgebleven. Zelfs de regiekamer daarachter is er niet meer. Het einde van een tijdperk...

Voor meer foto's:
KLIK HIER.
 
 
TAFELKLEEDJE


Papendrecht, 14 september 2009 - Een wat groot uitgevallen tafel met een groezelig tafelkleedje erover. Dat beeld drong zich vanmiddag op bij het maken van de foto's van de sloop van ons theater. Er is nu echt niet veel meer van over...

Vanochtend werden overigens de bouwketen afgeleverd en geplaatst: op naar de volgende ronde!

Meer foto's:
KLIK HIER.

 
 
HET GAAT NU HARD!

Papendrecht, 10 september 2009 - De sloop van ons theater begon langzaam: zorgvuldig werd er aan de randen geknabbeld met een grote grijper. Die fase lijkt voorbij: dit is geen knabbelen meer, maar het grote werk. Twee dagen na de vorige set foto's is de gehele toneeltoren en een groot deel van de zaal verdwenen. Het oude theater zal spoedig slechts een herinnering zijn...

Voor de foto's van vandaag: KLIK HIER.
 
 
MEER FOTO'S SLOOP THEATER

Papendrecht, 8 september 2009 - De sloop van Theater De Willem vordert gestaag. Met grote precisie worden onderdelen van de gevel af geplukt met een grote grijper. De deur die toegang gaf tot het toneel vanuit de kleedkamers baadt inmiddels in het zonlicht.

Voor meer foto's: KLIK HIER.

 
 
DE BEUK ERIN!!

Papendrecht, 4 september 2009 - Na enige weken van voorbereidende werkzaamheden was het vandaag toch zo ver: de sloop van Theater De Willem is nu echt begonnen.

Wethouder André Vogel kon op 20 juni de deuren van de oude zaal officieel op slot doen, vandaag was het aan hem om te beginnen met de sloop. Gezeten in een shovel haalde hij een deel van de achtermuur neer.

De komende week zal het hard gaan met de sloop. De beuk erin!

Voor meer foto's van deze gebeurtenis:
KLIK HIER.
 
 
Foto's: Senol Ünlütürk
 
THEATERVLOER NU ECHT GESLOOPT

Papendrecht, 19 augustus 2009 - De vloer van zaal en bühne in Theater De Willem is nu bijna helemaal verdwenen. De laatste delen worden verwijderd om dienst te doen in een privéwoning.

In de foyer worden voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van een scheidingswand. De ruimte die voor de school overblijft, wordt wel wat krap...

Voor meer foto's:
KLIK HIER.
 

Foto's: Hans Hulswit
 
THEATERDIRECTEUR SCHRIJFT BOUWLOG

Papendrecht, 10 augustus 2009 - Theaterdirecteur Erik Groeneweg is begonnen met het bijhouden van een bouwlog. Hierin volgt hij in woord en beeld de gang van zaken rondom sloop en nieuwbouw van Thater De Willem.

Het bouwlog is
hier te vinden. Behalve het bouwlog wordt door Hans Hulswit een fotoalbum bijgehouden.
 
DE VLOER VAN ZAAL EN BÜHNE WORDT GESLOOPT

Papendrecht, 6 augustus 2009 - De vloer van zowel de zaal als het toneel bestaat uit hoogwaardig hout. Daar zijn nog liefhebbers voor.

Vandaag maakte Hans Hulswit een paar
foto's
van de ravage die dat oplevert...

Volgende fase: het gebouw zelf gaat tegen de vlakte!!
 
LAATSTE BLIK...

Papendrecht, 15 juli 2009 - Een laatste blik in de oude zaal van Theater De Willem. De slopers komen in de derde week van augustus. Alles van waarde is weggehaald. Sommige apparatuur wordt ook komend seizoen op locatie gebruikt, andere spullen zijn tijdelijk opgeslagen. De blauwe genie (hoogwerker) is verkocht en wordt vandaag opgehaald door de nieuwe eigenaar. Wat hier nu nog ligt, kan weggegooid.

De architect van de nieuwe zaal komt even kijken en vergadert vanmiddag met directeur Erik Groeneweg. Andere experts komen poolshoogte nemen om de sloop voor te bereiden. Het restant van ruim 30 jaar theater in Papendrecht...

Voor meer foto's:
KLIK HIER.
 

 

Foto's: Hans Hulswit
 
THEATER DE WILLEM WORDT LEEGGEHAALD

Papendrecht, 7 juli 2009 - Het is wel een beetje triest om te zien: alle theaterapparatuur wordt in de loop van deze week uit het theater gehaald. Sommige spullen kunnen worden weggegooid, maar het meeste wordt bewaard. Een deel van de apparatuur zal nodig zijn als De Willem op locatie gaat en een deel wordt gewoon opgeslagen.

Voordat je iets nieuws kunt opbouwen, moet het oude worden afgebroken: het personeel van Theater De Willem is daar nu druk mee bezig. Misschien met een beetje weemoed, maar straks kan een nieuw gebouw worden ingericht en daar kijkt iedereen naar uit!
 

 

Foto's: Hans Hulswit
 
THEATER DE WILLEM GESLOTEN

Papendrecht, 21 juni 2009 - Theater De Willem is gisteravond door wethouder Vogel gesloten. De deur is op slot, er komt geen artiest of bezoeker meer in. En daar was iedereen tevreden over.

De allerlaatste voorstelling droeg de titel "Slopersbal" en terecht: slopers komen het theater met de grond gelijk maken. Gelukkig komen daarna de bouwers en in september 2010 moet de nieuwe zaal zijn deuren openen.

Voor een volle zaal pakte Theater De Willem nog één keer uit. Nadat het geheel was geopend door theaterdirecteur Erik Groeneweg en burgemeester De Bruin, was het beurt aan Kaspar van Kooten. Hij werd voor de pauze gevolgd door Fernando Lameirinhas. Na de pauze haalde Erik Koller zijn fantastische fratsen uit en de avond werd spetterend besloten door Het Groot Niet Te Vermijden.

In de pauze kon het publiek lootjes kopen waarmee een (klein) deel van de inventaris werd weggegeven: een paar stoelen, een schijnwerper, een aantal kluiten, wat foto's en een computerboek uit 1997 (!). Voor alle voorwerpen bestond grote belangstelling zodat er niets overbleef. Dit toch wel tot verrassing van de theaterdirecteur.

Op deze site zullen we met enige regelmaat rapporteren over de vorderingen van sloop en bouw. Op naar de nieuwe Willem!
 

 

 

Foto's: Hans Hulswit

 
Vervolg
Postadres

Postbus 1112
3350 CC Papendrecht
078-7706308 (di en do)
Bezoekadres

Gemeente Papendrecht
Markt 22
3351 PB Papendrecht