ATELIERBEZOEK COR VAN GULIK

25-10-2009

Op vrijdag 23 oktober 2009 bracht een groep amateurkunstenaars en kunstliefhebbers een bezoek aan het atelier van Cor van Gulik, grafisch en beeldend kunstenaar in Dordrecht. Van Gulik is ook de begeleider van het Open Atelier van de sectie Amateurkunst op de woensdagmiddag.

Cor van Gulik vertelde aan de hand van voorbeelden hoe hij te werk gaat met het vervaardigen van zijn grafische kunstwerken, de verschillen tussen de droge naaldtechniek op koperplaten en het etsen op zinkplaten. Na alle uitleg toonde hij hoe de zinkplaten gesneden worden en voorbereid met een waslaag die daarna beroet worden. 

Toen mochten alle bezoekers met behulp van een potlood een boom tekenen en zo in de waslaag uitkrassen, waarna de zinkplaatjes in een zuurbad gingen. Na het schoonmaken werd er drukinkt over het hele plaatje aangebracht, waarna alle overtollige inkt verwijderd werd. Daarna werd de afdruk gemaakt onder de grote pers en werden de resultaten van het werk zichtbaar. Iedereen mocht de etsplaat en de ets mee naar huis nemen. Daarna wandelde de groep naar het “ijzeratelier” van Cor waar hij zijn beelden uit plaatjes ijzer samenlast.

Alle bezoekers hebben erg genoten van deze middag bij een enthousiaste Cor van Gulik.
 

  

Foto's: Ruud van Mourik