Nieuws archief

Zoek nieuwsberichten in ons archief
Pagina's: 1 2  3   >  >> (1 tot 3 van 7)

ÖZCAN AKYOL AAN DE MEET VAN PUP

Papendrecht 13-11-2018

ÖZCAN AKYOL AAN DE MEET VAN PUP

Zondag 25 november geeft de alom bekende schrijver, columnist en opiniemaker Özcan Akyol het startschot voor de culturele manifestatie Pop Up Papendrecht (PUP). Op uitnodiging van de Culturele Raad Papendrecht (CRP) zal de man uit 1984 en van Turkse origine van 14.00 uur tot 16.00 uur een bij voorbaat sprankelende en enerverende causerie houden.

Akyol gaat het woord voeren in de tent van de ijsbaan op De Markt, die twee weken lang een oord van cultuur zal zijn. Als schrijver maakte Özcan naam en faam met zijn romans Eus (2012) en Turis (2016), waarin een van de thema’s het ontworstelen aan de eigen roots is. Özcan is een vaste columnist bij o.a. ‘Algemeen Dagblad’ en ‘Nieuwe Revu’. Hij schuift als opiniemaker vaak aan de tafel bij ‘DWDD’ en ‘Pauw’. In 2017 maakte Akyol de televisiedocumentaire serie ‘De neven van Eus’, waarin hij Turkije bezoekt met daar wonende familieleden als belangrijkste gidsen.

Een paar weken terug vertelde hij aan Matthijs van Nieuwkerk over zijn literaire held Levi Weemoedt, voor wiens zeventigste jaardag hij de verzenbundel Pessimisme kun je leren met de ondertitel ‘De mooiste gedichten uitgekozen door Özcan Akyol’ samenstelde. De selectie werd meteen een bestseller. Alle ingrediënten worden op de middag van 25 november uit de kast gehaald om de bezoekers een warme bijeenkomst te garanderen. En… de toegang is gratis, want wordt u aangeboden door de CRP. 
 

ONLINE EXPOSITIE AMATEURKUNST

Papendrecht 07-11-2018

 

 

De Amateurkunst Online Expositie is uitgebreid met werken van Meriska van Hof.

       

Vindt u het leuk om uw werken te laten zien, neem dan contact met ons op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GRIET OP DE BEECK KOMT TWEE UUR NAAR BIEB

Papendrecht 07-11-2018

GRIET OP DE BEECK KOMT TWEE UUR NAAR BIEB

Niemand minder dan auteur en columnist Griet Op de Beeck maakt zondagmiddag 16 december haar opwachting in de plaatselijke bibliotheek aan Veerweg 135. De 45 lentes tellende Vlaamse verhaalt dan op uitnodiging van de Culturele Raad Papendrecht van 14.30 uur tot 16.30 uur over de ins en outs van haar oeuvre.

Op de Beeck zou een jaar terug al naar het Papendrechtse komen, maar die afspraak moest zij annuleren, omdat zij de eervolle uitnodiging van de CPNB kreeg het Boekenweekgeschenk voor 2018 te schrijven. Het literaire kleinood Gezien de feiten werd het resultaat en nu heeft Griet de tijd gevonden om de eerder gedane belofte na te komen. Zij zal gedurende haar performance zeer zeker verwijlen om haar spraakmakende roman Het beste dat we hebben, dat november vorig jaar het licht zag. Naar aanleiding van dit boek vertelde Op de Beeck tijdens een interview met presentator Matthijs van Nieuwkerk in het televisieprogramma De Wereld Draait Door dat zij tussen haar vijfde en negende door haar vader werd misbruikt. Deze roman moet het eerste deel worden van een trilogie waarin zij probeert deze problematiek tot op het bot uit te spitten.

Eerdere werken van haar zijn Vele hemels boven de zevende, Kom hier dat ik u kus en Gij nu. Een van de thema’s die Op de Beeck hanteert is dat van de eenzaamheid, die zich bij haar verhaalpersonages  o.a. manifesteert in de zucht stuntelend in het leven overeind proberen te blijven. Vermeldenswaard is nog dat Griet Op de Beeck vanwege Het beste dat we hebben met vijf collega’s genomineerd is voor de NS Publieksprijs 2018. Daar de ruimte voor toehoorders in de bibliotheek zich beperkt tot een kleine zestig plaatsen, raden wij u aan zo snel mogelijk  een toegangsbewijs in de bieb op te halen en daarvoor de prijs van tien euro contant te betalen. 
 

Pagina's: 1 2  3   >  >> (1 tot 3 van 7)
Postadres

Postbus 1112
3350 CC Papendrecht
078-7706308 (di en do)
Bezoekadres

Gemeente Papendrecht
Markt 22
3351 PB Papendrecht