Thea Bouwman

Even voorstellen: Thea Bouwman, Papendrecht.

Van jongs af aan ben ik bezig met lijn, vorm en kleur. Als kind tekende ik, net als mijn vader trouwens, de marges van de krant vol. Elk leeg vlak kon worden gebruikt!

In de loop der jaren leerde ik allerlei materialen en technieken kennen. Ik werkte met potlood, houtskool, pastel, inkt, acryl- en olieverf. Meestal met de natuur als inspiratiebron: landschap, flora en fauna.
Ik volgde diverse cursussen en opleidingen. Onlangs nog een vierdaagse cursus ‘zeefdruk’ bij Esther Mosselman in Amsterdam.
Tijdens mijn theologiestudie specialiseerde ik me o.a. in de vroeg christelijke (oosterse) kerk. Toen ik tijdens mijn predikantschap het schrijven van iconen leerde kennen (onder de bezielende leiding van Martin Mandaliev, Bulgarije), vielen de puzzelstukken in elkaar: Creativiteit, expressie, theologie en geloofsbeleving  kwamen samen.
Dezelfde brugfunctie vormde het schilderen n.a.v. bijbelteksten en muziek tijdens workshops Beeldend Bezinnen met Muziek, van Grady van den Bosch (Studio GRADY Art & Art Education).

Op deze website van de CRP laat ik een aantal werken zien, van alles wat, behalve de door mij geschilderde iconen: die zijn te vinden op www.theabouwmaniconen.nl.

(Bijgewerkt Augustus 2021)

Thea Bouwman