Vrijheidscollege door Liesbeth Zegveld GEANNULEERD

Locatie:
Bibliotheek Papendrecht
Datum:
08 apr. 2020

Bezien wordt of deze lezing naar een latere datum kan worden verplaatst. Hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten voor verdere informatie.

In het kader van 75 jaar-Vrijheid organiseert de Culturele Raad in samenwerking met de Bibliotheek op 8 april om 20.00 uur een vrijheidscollege met Liesbeth Zegveld.

Als er door een overheid geen openheid van zaken wordt gegeven wordt de mens achterdochtig en wantrouwend. En als het gaat over kwesties van leven en dood worden mensen zelfs angstig. Er is dus een constante wisselwerking tussen de vrijheid om je te uiten, de plicht van overheden en organisaties om de waarheid te spreken, en de vrijheid om te leven zonder angst. In internationale conflicten staat de waarheid vaak onder druk, maar is die waarheid essentieel om uiteindelijk tot oplossingen en genoegdoening te komen. Het internationale recht is de sleutel om die waarheid boven tafel te krijgen. Liesbeth Zegveld gaat op deze wisselwerking in aan de hand van concrete conflictsituaties zoals Srebrenica, het WK in Qatar, de Nederlandse Spoorwegen en Hawija.

Liesbeth Zegveld (1970) is advocaat en hoogleraar. Zij is gespecialiseerd in mensenrechtenschendingen en compensatie voor oorlogsslachtoffers.
Van 2006 tot 2013 was Zegveld hoogleraar aan de Universiteit van Leiden, met als leeropdracht humanitair oorlogsrecht. Tot op heden is zij hoogleraar War Reparations aan de Universiteit van Amsterdam.

Kaarten à € 5,00 zijn vanaf 4 maart a.s. verkrijgbaar bij de Bibliotheek van Papendrecht. De kaarten moeten contant worden afgerekend; pinnen is niet mogelijk. U kunt ook kaarten per email reserveren via het secretariaat van de Culturele Raad; w.vdhoeven@papendrecht.nl.