Lezing Frank Krake en Hannelore GEANNULEERD

Locatie:
Nog niet bekend
Datum:
31 mrt. 2020

Frank Krake en Hannelore komen op uitnodiging van CRP naar Papendrecht.

Op dinsdagavond 31 maart 20.00 uur verzorgt de auteur Frank Krake op uitnodiging van de CRP een lezing over zijn laatst verschenen boek "Hannelore".

"Hannelore" is een waargebeurd verhaal over een meisje dat vastgehouden werd door een sekte, onder meer in Papendrecht. Hannelore zal deze avond ook aanwezig zijn en samen met de auteur zal zij haar verhaal doen.
Het is een uniek verhaal over het opgroeien in de sekte 'Gemeente Gods'.

Sekteleider Sipke Vrieswijk noemde zichzelf profeet en de ouders van Hannelore en vele volgers waren zo door Vrieswijk geïndoctrineerd dat ze alles voor hem deden. De regels werden steeds strenger en er gebeurden veel dingen die niet door de beugel konden. Toen het einde van de sekte leek te naderen vertrokken de sekteleiders met Hannelore naar Israël, Zweden en Cyprus.
Een groot deel van de sekteleden betrok een rijtjeswoning in Papendrecht.

Na jaren leven in gevangenschap bevrijdde de politie Hannelore tegen haar eigen wil. Ze wilde steeds weer terug naar de sekte. Mede dankzij haar familie en haar latere man, begon ze te twijfelen of het wel klopte wat haar allemaal was verteld.
Uiteindelijk begint ze het gevecht om zichzelf in het leven staande te houden en moet ze leren hoe zij zelf keuzes kan maken en hoe zij het verleden kan verwerken. Het gaat met vallen en opstaan, maar uiteindelijk is het haar gelukt om met haar man en vier kinderen een nieuw leven te leiden.

Hannelore vertelt nu openhartig hoe het was om op te groeien in een sekte en ook vertelt hoe ze heeft geworsteld om weer te leren leven in de gewone maatschappij toen ze er na vijftien jaar eindelijk uit was.
Sekteleider Vrieswijk woonde na zijn vrijlating nog jarenlang bij zijn trouwe volgelingen in Papendrecht.

De toegangskaarten kosten 5 euro zijn vanaf vrijdag 21 februari te koop bij de bibliotheek Papendrecht of na digitale aanmelding bij het secretariaat van de CRP: w.vdhoeven@papendrecht.nl. Na digitale aanmelding ontvangt u een mail met daarin betalingsinstructies.

De locatie is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. In eerste instantie is de locatie de bibliotheek, maar bij grote belangstelling wordt uitgeweken naar een ruimere locatie. Dit zal worden gemeld op de website www.cultureleraadpapendrecht.nl of deze Facebookpagina.

Lezing Frank Krake en Hannelore GEANNULEERD