Nieuws archief

Zoek nieuwsberichten in ons archief
Pagina's: 1  (1 tot 2 van 2)

CRP ORGANISEERT GEDICHTEN-, VERHALEN- EN SIXWORDSTORY-WEDSTRIJD

Papendrecht 17-04-2018

CRP ORGANISEERT GEDICHTEN-, VERHALEN- EN SIXWORDSTORY-WEDSTRIJD

Wegens groot succes organiseert de sectie Letteren van de Stichting Culturele Raad Papendrecht voor de veertiende keer de gedichtenwedstrijd. Voor de tweede keer gebeurt dit in combinatie met een verhalenwedstrijd én een sixwordstory-wedstrijd. Om hieraan te mogen meedoen, moet je 16 jaar of ouder zijn en in de Drechtsteden of Alblasserwaard wonen. Het thema is ‘cultureel erfgoed’. Dit dient een rol te spelen in de gedichten, verhalen en sixwordstories.
Zoals altijd, is er ruimte voor een brede interpretatie: een moord bij een molen in Kinderdijk, een vreugdevolle bijeenkomst in het stadhuis van Dordrecht, een voorval op Bevrijdingsdag. Cultureel erfgoed bestaat uit materiële en immateriële zaken in de openbare ruimte die kleur geven aan de samenleving (zoals landschappen, gebouwen, steden, maar ook Sinterklaas en de Elfstedentocht); uit het heden en verleden, uit binnen- en buitenland. Wat de gedichten betreft, zijn alle vormen toegestaan.

De enige eis die aan de verhalen is gesteld, heeft betrekking op de lengte; het maximumaantal woorden is vierhonderdvijftig, wat neerkomt op ongeveer één A4’tje. Een Six Word Story is een kort verhaal dat uit zes woorden bestaat; een extreem kort verhaal dus. De gedichten, verhalen en sixwordstories dienen uiterlijk vrijdag 1 juni in het bezit te zijn van Wendy van der Hoeven, secretaris van de Stichting Culturele Raad Papendrecht. Iedere deelnemer mag per categorie maximaal drie inzendingen mailen of toesturen. Ze kunnen bij voorkeur per e-mail (info@cultureleraadpapendrecht.nl) of per post (Postbus 1112, 3350 CC Papendrecht) worden toegestuurd.

Zoals gebruikelijk vindt de prijsuitreiking – er zijn weer mooie prijzen te winnen – plaats in Bibliotheek Papendrecht, op woensdag 13 juni a.s. Aanvang is 20.00 uur; vanaf 19.30 uur is de bibliotheek open.
De sectie Letteren hoopt op een enthousiaste deelname aan de gedichten-,  verhalen- én sixwordstory-wedstrijd!

ZOMERSCHILDERWERKPLAATS

Papendrecht 17-04-2018

ZOMERSCHILDERWERKPLAATS

Er zijn heel wat teken- en schilderliefhebbers die niet de hele zomer op vakantie zijn. Daarom organiseert Volksuniversiteit Papendrecht de zomer-schilderwerkplaats.
Vanaf 9 mei t/m 12 september wordt er 1 x in de 2 weken op woensdagochtend schilderles gegeven. Iedereen mag daar werken met eigen materiaal en een eigen techniek aan een zelfgekozen onderwerp. Maar men kan ook werken aan een opdracht van de docent. Eventueel kan bij mooi weer besloten worden buiten te schilderen.

Iedereen wordt op eigen niveau begeleid. De docent -Teus van Kooten-  helpt, legt uit en geeft tips. En natuurlijk is er de gezelligheid en inspiratie van de medecursisten.
Niet iedereen zal alle lessen kunnen volgen. Daar is rekening mee gehouden. Men betaalt voor 7 lessen, maar mag er 10 komen. De deelnemers kunnen zelf bepalen op welke lessen zij aanwezig zijn.

De cursuskosten voor 7 tot 10 lessen bedragen dit jaar € 112,50. Een promotieprijs.  De cursusdata zijn te vinden op de website van de vu.
Voor meer informatie en inschrijving kan men terecht op de website www.vupapendrecht.nl of bellen naar 078-6154764.
 

Pagina's: 1  (1 tot 2 van 2)
Postadres

Postbus 1112
3350 CC Papendrecht
078-7706308 (di en do)
Bezoekadres

Gemeente Papendrecht
Markt 22
3351 PB Papendrecht