Nieuws archief

Zoek nieuwsberichten in ons archief
Pagina's: 1  (1 tot 3 van 3)

TWAALFDE GROOT PAPENDRECHTS DICTEE

Papendrecht 16-11-2017

TWAALFDE GROOT PAPENDRECHTS DICTEE

Voor de twaalfde keer op rij organiseert de sectie Letteren van de Stichting Culturele Raad Papendrecht het Groot Papendrechts Dictee. Dit dictee vindt plaats op woensdag 22 november in zalencentrum De Palm, te Papendrecht (zaal open: 19.30 uur, aanvang dictee: 20.00 uur).

Het Groot Papendrechts Dictee, jarenlang geschreven door dichter en lid van de sectie Letteren Hans Verzijl, is nu voor de tweede keer gemaakt door de Papendrechtse schrijfster Bianca Nederlof. Het dictee wordt als vanouds op geheel eigen wijze voorgelezen door Bert Lock; eveneens afkomstig uit Papendrecht en beter bekend als de onlangs met pensioen afgezwaaide meester Bert alsook, wanneer hij zijn poëtenpet opzet, Bert van de Meiden. Behalve inwoners uit de Drechtsteden kunnen nu ook inwoners uit de Alblasserwaard meedoen. Er is één categorie: 16 jaar en ouder. Uiteraard zijn er ook deze keer weer mooie prijzen te winnen!

Boekhandel "De Gruijter" is deze avond aanwezig met een selectie "taalcadeautjes" die kunnen worden aangeschaft. Wellicht een idee voor Sinterklaas of Kerst.

De zaal is met zestig deelnemers vol. En vol is helaas echt vol. U kunt zich aanmelden bij Wendy van der Hoeven (secretaris van de Stichting Culturele Raad Papendrecht), dinsdag en donderdag telefonisch te bereiken op: 078-7706308, of via e-mail: w.vdhoeven@papendrecht.nl. U wordt verzocht uw naam, leeftijd, geslacht en uw adres op te geven. Na aanmelding krijgt u een bevestiging toegestuurd. De toegang/deelname is geheel gratis en bovendien krijgt elke deelnemer twee consumptiebonnen voor koffie, thee of frisdrank. Indien u niet aan het dictee wilt deelnemen maar wel graag toeschouwer bent, is dat ook mogelijk. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een feestelijke en spannende avond. U meldt zich toch ook aan?

MET ZN ALLEN XVII VERLENGD

Papendrecht 15-11-2017

MET ZN ALLEN XVII VERLENGD

Omdat de Bibliotheek veel later van plan is te verhuizen naar Den Briel, kunnen wij de expositie als normaal en wel 3 maanden laten duren.
En dus kunt u de expositie tot 5 januari 2018 bewonderen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.
 

KORTE CURSUS POZIE BIJ VOLKSUNIVERSITEIT

Papendrecht 07-11-2017

KORTE CURSUS POZIE BIJ VOLKSUNIVERSITEIT

Zaterdagmorgen 25 november en 2 december van 10:00 tot 12:00 uur geeft Marieke van Leeuwen, voormalig stadsdichter van Dordrecht (2009-2014) een cursus poёzie onder de naam ‘Tinteldichten’. Twee maal twee uur: een korte speelse uitleg, begeleiding bij het schrijven en het theatraliseren van je eigen gedicht.

Waarom deze titel? Omdat poёzie je kan prikkelen, omdat poёzie altijd naar een ander reikt, omdat poёzie lastig en eigenzinnig is, maar ook troost en geluk brengt én uiteraard omdat het gewoon leuk is. 

De cursus poëzie kost € 40,00. Voor meer informatie of inschrijving kunt u terecht op de website van Volksuniversiteit Papendrecht: www.vupapendrecht.nl of bellen naar 078-6154764.
 

Pagina's: 1  (1 tot 3 van 3)
Postadres

Postbus 1112
3350 CC Papendrecht
078-7706308 (di en do)
Bezoekadres

Gemeente Papendrecht
Markt 22
3351 PB Papendrecht